Κάθε επιχειρηματίας μπορεί να καταλάβει πόσο σημαντικοί είναι οι κατάλογοι μενού για το μαγαζί του… πολλοί όμως είναι αυτοί που σκαλώνουν όταν πρόκειται να κάτσουν και να σχεδιάσουν μοντέρνους και πρακτικούς καταλόγους μενού για τους πελάτες τους. Τι ιδέες λοιπόν θα μπορούσαμε να προτείνουμε για αυτήν την περίπτωση;

Μονοσέλιδοι κατάλογοι μενού

Όσο πιο λιτή η περιγραφή ενός καταλόγου μενού, τόσο πιο εύκολο για τον πελάτη να αναλύσει σε μερικά δευτερόλεπτα όλα τα πιάτα/ποτά που προσφέρετε. Επομένως, είναι πιο πιθανό να επιλέξει πάνω από ένα προϊόντα
από τον κατάλογό σας.
Οι μονοσέλιδοι κατάλογοι μενού δε σημαίνει ότι πρέπει να περιέχουν λειψές πληροφορίες. Μπορούν να γίνουν εύκολα αρκετά περιεκτικοί… και καλό είναι να χρησιμοποιούνται εικόνες των φαγητών ή και ροφημάτων που διαθέτει το κατάστημά σας.

Μια οικονομική και έξυπνη λύση για το μαγαζί σας, είναι η τοποθέτηση ενός μεγάλου, αναλυτικού καταλόγου μενού στον τοίχο.
Χωρίς να χρειαστεί να εκτυπωθούν κατάλογοι μενού εστιατορίου ή μπαρ και καφετέριας, μπορείτε να τους τοποθετήσετε σε μια κορνίζα μεγάλων διαστάσεων στον τοίχο. Με αυτόν τον τρόπο, διακοσμήστε έξυπνα τον χώρο σας και δημιουργείται μια μοντέρνα αίσθηση στο κατάστημά σας.

Ηλεκτρονικοί κατάλογοι μενού

Τέλος, δεν θα μπορούσαν να λείπουν, φυσικά, οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι μενού από αυτην τη λίστα.Σε μια χρονιά που αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις και πολλαπλές αλλαγές υγειονομικών περιορισμών, οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι μενού είναι μια πολύ έξυπνη λύση. 

Πολλά εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ χρησιμοποιούν πλέον αποκλειστικά την ηλεκτρονική μορφή καταλόγων μενού, καθώς είναι μια ασφαλής λύση. Χωρίς να έρθει ο πελάτης σε επαφή με το χαρτί, οι κατάλογοι μενού σε ηλεκτρονική μορφή προσφέρουν την ίδια άνεση και αμεσότητα. Με έναν απλό QR κωδικό, ο πελάτης μπορεί να έχει πρόσβαση στις παροχές του μαγαζιού.